söndag 23 oktober 2011

Dallas

Dallas hade premiär i svensk tv den 30:e januari 1981. Vinjettmusiken rullar fram i huvudet bara man tänker på detta. Och alla huvudrollsinnehavarnas namn rullade fram med gul text... Larry Hagman, Patrick Duffy, Linda Gray, Barbara Bel Geddes, Victoria Principal, Jim Davis och Charlene Tilton. Aka Ewing-familjen: JR, Bobby, Sue Ellen, Miss Ellie, Pamela, Jock och Lucy.

Serien utspelar sig på South Fork-ranchen i Dallas, Texas. Familjen är stormrik genom oljebusiness, men har också boskap där på ranchen. JR är den onde, hänsynslöse brodern, och Bobby den snälle, mesige. Och så har vi förstås kvinnorna i familjen.. snygga Pam, söta Lucy och alkoholsippande Sue Ellen. Mamma Miss Ellie försökte hålla koll på alla och agera fredsmäklare.

Ja, den här serien följde jag stenhårt. Både jag och mamma satt fastklistrade varje gång ett avsnitt visades. Det var ju en av de första, riktigt stora såpoperorna! Världens mest sedda tv-serie i början av 80-talet, så vi var ju inte direkt ensamma om att titta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar